ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΣΠΕΙΡΑΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΒΕ ΚΑΛΩΔΙΑ ΧΑΛΚΟΥ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΣΠΕΙΡΑΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΒΕ ΚΑΛΩΔΙΑ ΧΑΛΚΟΥ


Εξαρθρώθηκε τριμελής εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές καλωδίων χαλκού.
Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί για κλοπή – 506 – μέτρων καλωδίων χαλκού από εργοτάξιο του ΟΤΕ στην Ακτή Νηρέως Αλιβερίου Εύβοιας
Εξιχνιάστηκαν επιπλέον -5- περιπτώσεις κλοπών καλωδίων από εργοτάξιο και εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου
Σημειώνεται ότι η εκτιμώμενη ζημιά, από τις περιπτώσεις που εξιχνιάσθηκαν, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 145.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε την Τρίτη (05-06-2012) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλιβερίου με την συνδρομή αστυνομικών της Δ΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, τριμελής εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές καλωδίων χαλκού.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 46, 32 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αλλά και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
Αναλυτικότερα, χθες πολύ νωρίς τα ξημερώματα, αστυνομικοί της Δ΄ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας εντόπισαν, κατά την διάρκεια της περιπολίας τους και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τους τρεις δράστες, οι οποίοι είχαν αφαιρέσει (506) μέτρα καλωδίων χαλκού από μη περιφραγμένο εργοτάξιο του ΟΤΕ στην Ακτή Νηρέως Αλιβερίου Ευβοίας.
Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι πρόκειται για μια τριμελή εγκληματική ομάδα, η οποία αφού συνενώθηκε προ τετράμηνου τουλάχιστον, δρούσε από κοινού με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος, διαπράττοντας κλοπές καλωδίων χαλκού στην ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου Ευβοίας.
Στο πλαίσιο της έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, εξιχνιάσθηκαν επιπλέον οι παρακάτω περιπτώσεις κλοπών που είχε διαπράξει η συγκεκριμένη ομάδα:
  • Τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών καλωδίων χαλκού, από εργοτάξιο σκυροδέματος, ιδιοκτησίας 66χρονου ημεδαπού, στο Αλιβέρι κατά το χρονικό διάστημα από 14-02-2012 έως 18-05-2012, συνολικής αξίας (130.000) ευρώ.
  • Δύο (2) περιπτώσεις κλοπών καλωδίων χαλκού και διαφόρων εργαλείων, από εταιρεία ανάληψης κατασκευαστικών έργων, ιδιοκτησίας 57χρονου ημεδαπού, επίσης στο Αλιβέρι το χρονικό διάστημα από 15-03-2012 έως 19-04-2012, συνολικής αξίας (15.000) ευρώ.
Τα κατασχεθέντα (506) μέτρα καλωδίων χαλκού θα αποδοθούν σε εργολάβο που λειτουργούσε για λογαριασμό του ΟΤΕ, ο οποίος θα εκτιμήσει και το μέγεθος της ζημιάς.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δραστών στη τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας και παραπέμθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Χαλκίδας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA