Χαλκίδα: Την αποθέωση γνώρισε ο Αλέξης Τσίπρας! "Καλώς το ομορφόπαιδο" ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: Την αποθέωση γνώρισε ο Αλέξης Τσίπρας! "Καλώς το ομορφόπαιδο" ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι Χαλκιδέοι στον Αλέξη Τσίπρα..
"Έχουμε έναν κωμικό πρωθυπουργό ο οποίος ασκεί μια τραγική πολιτική."
Δείτε καρέ - καρέ την άφιξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ 

ΒΙΝΤΕΟ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε χθες βράδυ την Χαλκίδα και παρ' όλο την βροχή που έπεφτε, γνώρισε την αποθέωση από εκατοντάδες πολίτες που έδωσαν το παρών στη παραλία της πόλης για να παρακολουθήσουν την ομιλία του.
Μάλιστα, κατά την άφιξη του και μόλις βγήκε από το αυτοκίνητο, αρκετοί έτρεξαν να τον αγκαλιάσουν, ενώ ακούστηκε και το "καλώς το ομορφόπαιδο".
Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχτηκε επίσης ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος παρουσίασε και το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του, «Η Στερεά σε νέα τροχιά».
Το παρών έδωσαν επίσης ο συντονιστής της ΝΕ Εύβοιας και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Ρουμελιωτάκης, ο Νίκος Στουπής υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, οι βουλευτές Αλέξης Μητρόπουλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Εύβοιας με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Λεβέντης, υποψήφιος δήμαρχος Χαλκιδέων, η Δέσποινα Μαρίνου, υποψήφια δήμαρχος του δήμου Κύμης-Αλιβερίου, η Νατάσσα Φούρναρη, υποψήφια δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, ο Νίκος Μακρυπούλιας υποψήφιος Δήμαρχος Ερέτριας, η Μαρία Αντωνίου, υποψήφια Δήμαρχος Λαμίας και φυσικά πολλοί υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι όπως οι Νίκος Σιόλιας, Ζωή Λιβανίου, Γιώργος Ακριώτης, Γιώργος Κότσαρης, Σταύρος Σαράφης κ.α.
Ο κ. Τσίπρας άρχισε την ομιλία του για τον καιρό λέγοντας χαρακτηριστικά, "έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν ακόμη αντίπαλο την βροχή, όμως εμείς δεν είμαστε από ζάχαρη και μάλλον πρέπει να γίνουμε από ατσάλι".. και συνέχισε : "
Επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω ένα μήνυμα από την περιοδεία μου σε όλη τη χώρα. Το τέλος των μνημονίων και εκείνων που τα επιβάλλουν είναι κοντά. Άλλος ήλιος ανατέλλει πάνω από την Ελλάδα. Η Ελλάδα που επιμένει, η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που γκρέμισε δυο μνημονιακές κυβερνήσεις, ετοιμάζει την τελική της αντεπίθεση.

Ο πρωτεργάτης της καταστροφής Αντώνης Σαμαράς διαφημίζει προεκλογικά τον εαυτό του ως σωτήρα. Στήνει πανάκριβες εκλογικές φιέστες, όπως η κωμικοτραγική έξοδος στις αγορές. Κωμική γιατί προκάλεσε θυμηδία σε όλους τους σοβαρούς αναλυτές και οικονομολόγους. Τραγική γιατί φόρτωσε στον ελληνικό λαό νέα χρέη και χάρισε στους διεθνείς πάτρωνες του κυρίου Σαμαρά εκατοντάδες εκατομμύρια. Κωμικοτραγική είναι και η διανομή προεκλογικού μερίσματος φιλανθρωπίας. Τραγική, γιατί μοιράζει λίγα κατοστάρικα στα θύματα της πολιτικής του. Κωμική, γιατί πιστεύει ότι με τέτοια θηριώδη απόπειρα εξαγοράς συνειδήσεων, που όμοιά της δεν είδε ποτέ η Ελλάδα, μπορεί να διασωθεί αυτός και η πολιτική του.

Πρέπει να το πούμε: Έχουμε έναν κωμικό πρωθυπουργό ο οποίος ασκεί μια τραγική πολιτική. Είναι κωμικός όταν παριστάνει τον εγγυητή της ενότητας μιας κοινωνίας που κάθε μέρα και κάθε ώρα διασπά και διαλύει. Όταν ακκίζεται ότι είναι ο σωτήρας της χώρας και ο ανορθωτής της οικονομίας, ενώ κατεδαφίζει τα πάντα. Όταν ανταλλάσει χαμόγελα με τη Μέρκελ, ενώ ακούει και υπακούει όλες τις εντολές της. Και δεν τολμάει αν αποκαλύψει στον ελληνικό λαό ποιες είναι αυτές οι εντολές. Φτάνει στην απόλυτη κωμωδία να δίνει διαταγή στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, που όλοι πληρώνουμε, να εξαφανίσει στη μετάφραση τη λέξη λιτότητα και να την μετατρέψει σε εξυγίανση.

Είναι κωμικός κάθε φορά που υπόσχεται κάτι, που δεσμεύεται δήθεν σε κάτι, που εγγυάται κάποιο λαμπρό μέλλον. Μαυρογιαλούρο τον αποκάλεσε μέχρι κι ο Βενιζέλος. Αλλά ο Μαυρογιαλούρος του σινεμά παραιτήθηκε όταν είδε τι γίνεται με τα ρουσφέτια του. Ο κύριος Σαμαράς όμως παριστάνει τον συνεπή, τον συμπαγή και τον τιμητή. Λες και ξεχάσαμε τι έλεγε στο Ζάππειο. Λες και ξεχάσαμε τις θέσεις του για το μνημόνιο. Λες και ξεχάσαμε ότι αλλάζει απόψεις και φίλους σαν τα πουκάμισα. Λες και είναι δυνατό να ξεχάσει και να συγχωρέσει ο ελληνικός λαός τι έταζε πριν τις προηγούμενες εκλογές και τι έκανε τελικά από την ώρα που χρίστηκε πρωθυπουργός.

Τα συνηθίζει κάτι τέτοια στη διαδρομή του ο κύριος Σαμαράς. Μόλις προχτές ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ κ. Μητσοτάκης δήλωσε στην Κυπριακή τηλεόραση ότι δεν θα τον συγχωρήσει ποτέ γιατί ανέτρεψε την κυβέρνησή του. Μάλιστα. Ο εγγυητής της σταθερότητας και ο διαφημιστής της ενότητας ανέτρεψε την κυβέρνηση της παράταξής του. Και ξέρετε πώς απάντησε το ημιεπίσημο όργανο του Σαμαρά στο διαδίκτυο; Χαρακτηρίζοντας τον Μητσοτάκη Ντον Κορλεόνε και Εφιάλτη! Αυτή είναι η αρραγής ενότητα της ΝΔ, έτσι που την έκανε ο κύριος Σαμαράς. Αυτός είναι ο δημοκρατικός διάλογος στις γραμμές της. Αυτό είναι το κλίμα σύμπνοιας που διαφημίζει ο πρωθυπουργός και αναπαράγουν όλα τα συστημικά ΜΜΕ. Κι έχουν το θράσος να ανακαλύπτουν κάθε μέρα ρήξεις και διαμάχες στο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αυτοί είναι μαθημένοι στην απόλυτη εξουσία του αρχηγού, ότι πει ο Σαμαράς! Πετάει ο Σαμαράς; Πετάει!

Και νομίζουν ότι κι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν κι αυτούς. Δεν το χωράει το μυαλό τους ότι εμείς συζητάμε δημοκρατικά και ανοιχτά, μπροστά στο λαό, γιατί ακριβώς γι' αυτό υπάρχουμε. Για να υπηρετούμε τα συμφέροντα του λαού. Κι ο λαός πρέπει να ξέρει πώς σκεφτόμαστε, τι προβληματισμοί αναπτύσσονται στο χώρο μας, τι έχουμε σκοπό να κάνουμε όταν γίνουμε κυβέρνηση. Κι όχι να του λέμε άσπρο και να εφαρμόζουμε μαύρο. Κι αφού συζητήσουμε ανοιχτά και συντροφικά, αποφασίζουμε με πλειοψηφία και εφαρμόζουμε τις αποφάσεις. Όλοι μαζί. Χωρίς να φιμώνουμε κανέναν, είτε αυτός είναι στέλεχος του κόμματός μας, είτε μέλος, είτε πολίτης που διεκδικεί το δικαίωμα να έχει τη γνώμη του. Πού να τα καταλάβουν όμως αυτά εκείνοι που ξέρουν μόνο τη λογική του σουλτάνου και των ευνούχων. Πιάστηκαν από τη συζήτηση και τις ψηφοφορίες στην Κεντρική μας Επιτροπή για το ευρωψηφοδέλτιο, για να πουν τα μύρια όσα για ρήξη και ρήγμα. Και δεν ντρέπονται, ούτε οι ίδιοι, ούτε οι ολιγάρχες των ΜΜΕ που τους στηρίζουν, για το γεγονός ότι ο Σαμαράς κατάρτισε εν κρυπτώ με τους αυλικούς του και ανακοίνωσε στο λαό και στο κόμμα του το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Σαμαράς κερνάει, Σαμαράς πίνει και Σαμαράς μεθάει από την εξουσία του.

Και τι ψηφοδέλτιο κατασκεύασε; Ένα ψηφοδέλτιο που κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά. Ένα ψηφοδέλτιο που με τη σύνθεσή του δείχνει ότι ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει τις κρίσιμες ευρωεκλογές με όρους πασαρέλας. Επιστρατεύοντας Γουλιμήδες και αλεξιπτωτιστές. Κι αφού το ανακοίνωσε πανηγυρικά άρχισαν τα πανηγύρια. Δελφινάριο, ψηφοδέλτιο γεμάτο φρούτα και άλλα παρόμοια είδαν το φως της δημοσιότητας. Και είναι εξ οικείων αυτά τα βέλη. Και τα φρούτα και οι Γουλιμήδες.

Αυτή είναι η ενότητα με εγγυητή τον Σαμαρά. Ενότητα με φίμωτρο. Και με εκ των υστέρων καταγγελίες. Να τη χαίρονται την ενότητά τους και στο ευρωψηφοδέλτιο, και στην Κεντρική Μακεδονία, και στην Αττική, και στη Στερεά, και σε δεκάδες δήμους, όπου μαίνεται οι δεξιός εμφύλιος. Να τη χαίρεται και την ακροδεξιά του ομάδα και τη μονταζιέρα του ο κύριος Σαμαράς.

Το δίλημμα στις εκλογές που έρχονται είναι καθαρό: Ή με τον Σαμαρά και τη συγκυβέρνηση, για να συνεχιστεί η τραγωδία, να ενταθούν τα αδιέξοδα, να ολοκληρωθεί η οικοδόμηση του καθεστώτος της φτώχειας και της υποτέλειας. Η με τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή. Ή με το παλιό, που σαπίζει και δηλητηριάζει με τη βαρβαρότητα και το ψέμα του την κοινωνία και τη χώρα. Ή με το νέο που έχει τη θέληση, τη δύναμη, την αντοχή και το σχέδιο για μια νέα αρχή. Ή με την αρτηριοσκλήρωση της ακροδεξιάς, που δεν διστάζει να συναλλάσσεται και να συμμαχεί με νεοναζί, αντισημίτες, ρατσιστές και θιασώτες της φασιστικής βίας. Ή με το ριζοσπαστισμό της αριστεράς, που θέλει και μπορεί να δώσει νέο βάθος και νέο πλάτος στη δημοκρατία, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις ελευθερίες του λαού. Σε αυτές τις εκλογές δε ψηφίζουμε μόνο για ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους.

Ψηφίζουμε για τη ζωή μας. Στις 25 ψηφίζουμε, Στις 26 φεύγουνε."

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA