Εύβοια: Δείτε τις δημοτικές επιχειρήσεις που αρνούνται να απογραφούν! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εύβοια: Δείτε τις δημοτικές επιχειρήσεις που αρνούνται να απογραφούν!

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών τις 133 δημοτικές και αναπτυξιακές εταιρείες που δεν έχουν ακόμη απογραφεί - Ανάμεσα σε αυτές υπάρχουν από την Εύβοια, δύο δημοτικές επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης και μία αναπτυξιακή δημοτική επιχειρήση.
Πρόκειται για τον Οργανισμό Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (Αναπτυξιακή Εταιρία Ο.Τ.Α), την Δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης αποχέτευσης Χαλκίδας (την γνωστή ΔΕΥΑΧ) και την Δημοτική Κοινωφελής επιχείρηση Μαντουδίου-Λίμνης - Αγίας Άννας (Δ.Κ.Ε.Δ.Μ.Λ.ΑΓ.ΑΝ). 
Οι Αναπτυξιακές & Δημοτικές Επιχειρήσεις αρνούνται να απογραφούν, με το επιχείρημα ότι δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά ζουν και επιβιώνουν από προγράμματα της ΕΕ, με βάση τα οποία και διαμορφώνονται οι αμοιβές των απασχολουμένων. 

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει αίτημα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για ένταξή τους στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, διότι οι δήμοι κατέχουν άνω του 50% των μετοχών στις εταιρείες αυτές.
Αυτό θα έχει ενδεχομένως συνέπειες στις αμοιβές των απασχολουμένων, καθώς η ένταξη στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης είθισται να ακολουθείται από ένταξη στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών.
Από την άλλη πλευρά, στο πλαίσιο της αξιολόγησης και στελέχωσης δομών που επιδιώκει να προχωρήσει το υπουργείο Εσωτερικών έως το τέλος του χρόνου, είναι απαραίτητο να γίνει πλήρης καταγραφή των εποπτευόμενων από τους ΟΤΑ φορέων.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA